NNEKA

New

NNEKA

Subota, 29.jun, Main Stage - Kabare scena

Soul, hip-hop i reggae propovednica, te naslednica Laurin Hill i Erykah Badu, Nneka je najveće ime ovogodišnjeg Terminala, a sasvim sigurno i zvezda druge večeri. Ova najpoznatija nemačka muzičarka nigerijskog porekla, koja je pesmom „Hearthbeat“ 2009. osvojila srca domaće publike, nastupiće u Srbiji po prvi put!


Kroz pripovesti života u Nigeriji i Zapadnoj Evropi njena muzika poziva na pravičnost, upozorava na opasnosti kapitalizma i bedu siromaštva i rata. U borbi za lepšu stvarnost udruživala se sa muzičarima poput Trickyja, Bilaala, Lenny Kravitza i Femi Kutija, a binu je delila sa divama kao što su Jill Scott, Erykah Badu i Mary J Blige. Autorka je pet muzičkih albuma, desetina singlova i dva EP-ja. Godine 2009. osvaja nagradu za najbolji afričku performerku (MOBO Awards), a Chase & Status svojim popularnim remiksom pesme „Hearthbeat“ proslavlja je i na drum’n’bass sceni.


Pružajući posetiocima festivala mogućnost da premijerno uživaju u magiji ove moćne live performerke, Terminal Music and Arts Festival pridružuje se Nneki u borbi za bolji, lepši i slobodniji svet.