Image

Nekoliko reči

O festivalu

„Spoj više umetnosti u jednu celinu, i to u srcu raskošnog grada Sombora, doneo je ovom gradu novu svežinu...“

Terminal Music & Arts Festival je internacionalni muzički i umetnički festival koji je imao svoju premijeru na prostoru Dečije biclioteke popularnom "Kabareu" u avgustu mesecu 2016. godine.

2017. godine, Terminal je ponudio gostima festivala na više lokacija bogat i raznovrstan muzički, umetnički, filmski sadržaj koji je bio dopunjen muzičkim i likovnim radionicama, dnevnim jamm svirkama, street artom i drugim aktivnostima. Centralni muzički dogadjaj Terminala održan je u centru grada u dvorištu Sokolskog doma, popularnog "Partizana".

Iz NYC stigao je čuveni bubnjar Jojo Mayer, koji je prvi put nastupao u Srbiji sa svojim bendom Nerv kao i Turski DJ i producent koji je prošle godine eksplodirao na klupskoj sceni NYC. Na festivalu je svoju prvi javni nastup imao i jaka jazz ekipa - Epiphany Iz Srbije. Iz Tuluza je stigao hip hop producent i DJ ProleteR, praćen live instrumentalnom podrškom, koji je naterao sve posetioce da đuskaju uz elektro swing, hip hop jazz i soul tonove. Beč i Austrija poslali su muzičku senzaciju – live band “ElektroGuzzi”, trio koji uživo izvodi elektromuziku. Iz Zagreba je gostovao poznati bend “Detour”! Pored centralnog muzičkog dogadjaja, 2. izdanje Terminala ponudio je još jedan stage, na lokaciji Cafe De Sola, na kojem su održane žurke do ranih jutarnjih sati.

U centru grada, na otvorenom, građani su mogli da uživaju u bioskopskim projekcijama gde je prikazano 5 austrijskih filmova! Terminal je i ove godine ponudio izložbu slika u "Galeriji Likovne jeseni", a održane su i muzičke i likovne radionice, dnevni jamm sessioni, kao i street art radionice!

Image

info@terminalfest.org