Image

Image

Promocija novog albuma Akua Naru - "When The Joy Comes"!

  • 26 Oktobar, 2017
  • Drugstore, Beograd

U sklopu promocije Terminal Music & Arts Festivala za 2018 godinu, beogradska publika je po prvi put imati priliku da sluša jednu od vodećih ženskih hip-hop vokala – Akua Naru. U okviru evropske turneje “When The Joy Comes” Akua Naru je sa svojim bendom u srpskoj prestonici promovisala novi album a samim tim i beogradskoj publici najavila Terminal Music&Arts Festival za 2018. godinu.

Njena muzika predstavlja kombinaciju hip hopa, jazz-a i soula. Sebe opisuje kao političku hip-hop umetnicu, aktivistkinju, zaljubljenicu u muziku koja govori iz duše… Njen zvuk uporedjuju sa flow-om Rakima, poetikom Lauren Hill i, najposle, u jedinstvenoj snazi da govori u ime afro-amerikanki, sa Ninom Simon. Akua smelo kombinuje “novu” i “staru” školu, braneći svoje stavove unikatnim metaforama.

U svojoj karijeri nastupala je sa Tony Allen-om bubnjarem Fela Kuti-ja, hip hop grupom “The Lords of The Underground”, Wax Tailor-om, Angelique Kidjo, “Questlove”-om iz The Rootsa itd. Akua iza sebe ima tri albuma, “The Journey Aflame”, “Live and Aflame Sessions”, “The Miner's Canary”, kao i širom sveta poznate hitove “Poetry: How Does It Feel?” i “The world is listening”.

U sklopu koncerta u klubu Drugstore u Beogradu održana je i izložba slika Momira Bulovića pod nazivom "Happiness is a warm gun". Fotografije sa ove promocije možete videti na našoj Facebook stranici.

Image

info@terminalfest.org