Image

Amp Fiddler feat Stuart Zender

USA

Muzika za um, i hrana za srce i dušu!

Joseph Anthony "Amp" Fiddler je američki pevač, tekstopisac, klavijaturista I producent iz Detroita.

Žanrovski njegova muzika obuhvata funk, soul, dance I elektro zvuk. Opuštena, topla, ekspanzivna milozvučna muzika ukorenjena u funk…

Amp je najpoznatiji publici kao član George Clinton-ovog Parliament i Funkadelic grupe, u kojoj je proveo period od 1985. do 1996. godine. Njegov prvi solo album “Waltz of a Ghetto Fly” je objavljen Marta 2004, dok je poslednji pod imenom “Amp Dog Knights” objavljen 2017. godine. Ukupno je objavio 8 solo albuma. U svojoj dosadašnjoj karijeri sarađivao je sa umetnicima kao što su George Clinton, Moodymann, Stephanie McKay, Jamiroquai, Prince, The Brand New Heavies, Tony Allen, Fishbone, Corinne Bailey Rae, Maxwell. Nastupao je na poznatim festivalima Glastonbury, Paris Jazz Festival itd.

Na Terminal Music & Arts Festivalu Amp će nastupati sa Stuart Zender-om. Stuart Patrick Jude Zender je bas gitarista koji je najpoznatiji po svome dugogodišnjem radu u bendu Jamiroquai – legendarnom britanskom funk I jazz bendu. Sarađivao je sa umetnicima I bendovima poput All Saints, Omar, Lauryn Hill, D'Angelo, Gorillaz, Samuel Purdey, Ms. Dynamite i Stevie Wonder, a od 2005 do 2011 je nastupao sa Mark Ronsonom. Zajedno su nastupali na najznačajnijim festivalima poput "Montreux Jazz Festival" u Švajcarskoj, i "North Sea Jazz Festival" u Roterdamu, Glastonbury u UK.

www.ampfiddler.com

www.zendermusic.com

Image

info@terminalfest.org